-
عوامل تحریک کننده زنبور عسل برای تولید بره موم
پنجشنبه 30 خردادماه سال 1387 18:51
مکانیزم شیمیایی موثر بر تولید بره موم دقیقا مشخص نمی باشد، ولی رفتارهای تقریبا یکسان زنبوران عسل در بکارگیری بره موم این احتمال را قوت می دهد که تولید بره موم تحت تاثیر فرمونها انجام می پذیرد. بسیاری از پاسخ های رفتاری زنبورعسل به محرکهای محیطی به غریزه آن نسبت داده می شود، ولی از چنین حشره تکامل یافته ای بعید است که...
-
کاربرد بره موم در صنعت، کشاورزی و دامپروری
پنجشنبه 30 خردادماه سال 1387 18:33
بره موم به عنوان ضد اکسیداسیون برای پاک کردن زنگ فلزات از رادیکالهای اکسیژن، جلا دادن طلا، جلا دادن ادوات موسیقی گرانقیمت مانند ویلون بکار برده می شود. در کشورهای سیبری و مغولستان بره موم برای جلوگیری از زنگ زدن و جلا دادنته سورتمه بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. خواص ضد میکروبی و نفوذ ناپذیره بره موم نسبت به آب و...
-
درمان آسیبهای عضلانی و آرتروز با استفاده از بره موم
پنجشنبه 30 خردادماه سال 1387 18:32
کریستوا(1983) برای درمان التهابهای سیستم عضلانی تعداد 36 بیمار که از دردهای عضلانی مفاصل قسمتهای مختلف بدن انسان رنج میبردند از بره موم زنبور عسل استفاده کرد و نتایج مطلوبی حاصل نمود (جدول 2). وی از کمپرس آب گرم برای مداوای بیماران استفاده کرده و برای این کار ابتدا بره موم را در داخل آب گرم قرار داده و سپس بره موم را...
-
خاصیت بی حس کنندگی در بره موم
پنجشنبه 30 خردادماه سال 1387 18:29
خاصیت مربوط به کنش های روغنهای فرار موجمد در بره موم موجب گردیده است که محلول %25 بره موم بسیار موثرتر از یک محلول کوکائین عمل نماید، بدین ترتیب محلول 25/0 درصد این روغنهای فرار پس از 5/12 دقیقه یک بی حسی موضعی کامل ایجاد می کند. آزمایشات بیهوشی انجام شده بر روی قورباغه ها نشان می دهد که حلال بره موم 4 بار موثرتر از...
-
عوامل محدود کننده تولید بره موم
دوشنبه 20 خردادماه سال 1387 01:01
عوامل محدود کننده تولید بره موم از یک سو به شرایط داخلی کلنی زنبورعسل بستگی داشته و از سوی دیگر تحت تاثیر عوامل خارج از کلنی می باشد. 1. شرایط داخلی کلنی زنبورعسل: بطور معمول زنبوران مسن یا چرائی پس از جمع آوری صمغ در سبد گرده و حمل آن به کندو با کمک زنبوران جوان موم ساز بره موم تولید می کنند. زنبوران مسن همواره در...
-
نحوه تولید بره موم توسط زنبور عسل
دوشنبه 20 خردادماه سال 1387 00:58
تعداد زنبورهایی که در یک کلونی زنبور عسل برای تولید بره موم فعالیت می کنند بسیار محدود بوده و جمع آوری بره موم معمولاً در ساعات اولیه روز توسط زنبوران عسل مسن تر که بیش از 3 هفته سن دارند انجام می شود. زنبوران عسل ابتدا تکه های صمغ تراوش شده از گیاهان را شکسته و سپس آنها را بوسیله بزاق دهان نمناک کرده و به شکل حبه...
-
خصوصیات فیزیکی و شیمیایی بره موم
دوشنبه 20 خردادماه سال 1387 00:56
رنگ و عطر بره موم در مناطق مختلف متفاوت بوده و ویژگیهای آن وابستگی کامل به نوع گیاهان موجود در هر منطقه دارد. بره موم در هوای سرد سفت و شکننده و در هوای گرم نرم و چسبناک می گردد. بره موم در درجه حرارت 83 درجه سانتیگراد ذوب می شود در حالیکه درجه حرارت ذوب موم 63 درجه سانتیگراد می باشد، بنابراین به کمک حرارت می توان...
-
تعریف بره موم
دوشنبه 20 خردادماه سال 1387 00:37
بره موم ماده ای است شبیه موم ، خمیری شکل و چسبناک با بوی نسبتاً مطبوع که رنگ آن از زرد ، سبز و قرمز تا قهوه ای تیره متغییر می باشد . بره موم معمولاً در جلوی دریچه پرواز کلونی زنبورعسل یافت شده و زنبوران برای ساخت آن از صمغ یا رزین موجود در تنه ، شاخه ، برگ و جوانه گیاهان استفاده می کنند. معنای بره موم در فارسی نام دهی...
-
مقدمه
پنجشنبه 16 خردادماه سال 1387 18:06
زنبورعسل حشره مفیدی است که امروزه تنها به عنوان تولید کننده عسل مطرح نبوده و فرآورده های جنبی آن مانند موم ، گرده ، ژله رویال ، بره موم و ... مورد توجه اکثر تولیدکنندگان و محققین قرار گرفته است. در کشورهای مختلف جهان مخصوصاً در کشورهای اروپایی و امریکایی و برخی از کشورهای توسعه یافته آسیایی مانند ژاپن ، کره جنوبی و...